Medi ambient
Societat 14/10/2022

La campanya d'incendis de 2022 acaba amb 10,5 hectàrees cremades, la millor xifra des que hi ha dades

El 97% dels focs han calcinat menys d'una hectàrea i més de la meitat, 46, s'han produït a Mallorca

ARA Balears
1 min
El conseller de Medi ambient, Miquel Mir, amb els equips d'extinció d'incendis de l'Ibanat.

PalmaEl Govern ha finalitzat la campanya d'incendis forestals de 2022 amb 10,56 hectàrees cremades, la menor xifra de tota la sèrie històrica, focs causats per un total de 75 sinistres fins al 14 d'octubre.

Així ho ha confirmat el Govern en una nota de premsa per fer balanç de les actuacions. Per illes, la majoria de sinistres s'han produït a Mallorca (46); seguida d'Eivissa, amb 23 sinistres; Menorca, amb 4, i Formentera, amb 2. El 97% han estat conats, és a dir, focs que han afectat menys d'una hectàrea.

Quant al tipus superfície afectada, el 63% ha estat sobre terreny forestal arbrat (principalment pineda o ullastrar) i la resta sobre terreny no arbrat (matolls, canyet, etc.).

El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, ha remarcat que les dades d'aquesta temporada d'incendis "són molt bona notícia, però no ens poden fer abaixar la guàrdia, ja que en qualsevol moment es pot produir un incendi forestal important". Així mateix, Mir ha agraït la tasca "d'un operatiu interinsular d'èxit que no només actua amb precisió i rapidesa durant l'extinció dels incendis forestals sinó durant tot l'any, amb les tasques de prevenció dels incendis forestals i conscienciació a la ciutadania".

Precisament, per fer el balanç de la campanya d'alt risc d'incendis forestals s'ha fet una visita a la faixa d'autoprotecció de l'Estremera Nova, on s'ha actuat en vuit hectàrees amb un pressupost de més de 90.000 i on les brigades treballaran fins a final d'any.

En aquest sentit, el gerent de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat), Joan Ramon, ha destacat "la importància de les tasques de prevenció que s'han de fer en aquesta època de l'any, sobretot a les zones d'interfície urbana-forestal".

stats