Societat 07/02/2019

'El 14 de febrer, regala igualtat', la campanya del Consell de Mallorca per a Sant Valentí

L'objectiu és difondre un missatge de relacions igualitàries, allunyat del mite de l’amor romàntic

Ara Balears
2 min

PalmaEl Departament de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca ha llançat una nova campanya de Sant Valentí una setmana abans del 14 de febrer. Titulada 'El 14 de febrer, regala igualtat', l'objectiu d'aquesta iniciativa és difondre un missatge de relacions igualitàries, allunyat del mite de l'amor romàntic, en aquesta data que gira al voltant de l'amor i les relacions afectives.

És el tercer any consecutiu que el Departament de Participació Ciutadana i Presidència pretén incentivar, amb campanyes com aquesta, accions pedagògiques i comunicatives per generar canvis en les actituds de la població que permetin avançar cap a l'eliminació de la violència masclista.

"Vàrem començar fa un parell d'anys amb certa polèmica, però el temps ens ha donat la raó pel que fa a la importància d'aquest tipus de campanyes per conscienciar que els mites de l'amor romàntic amaguen el control dels homes sobre les seves parelles amb tòpics com "la mitja taronja" o "la gelosia com a mostra d'amor", ha explicat Jesús Jurado, vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, que ha presentat aquest dijous la campanya juntament amb la directora insular d'Igualtat, Nina Parrón, i una de les protagonistes del projecte.

"A poc a poc veim com comencen a no ser vàlids, però encara hi ha molta feina per fer", reconeix. Parrón, per la seva banda, afirma que "aquesta iniciativa prové del moviment mundial 'One billion rising revolution', que, el dia dels enamorats, vol recordar que hi ha un bilió de dones (o sigui, una de cada tres dones) que patiran violència en algun moment per part de les seves parelles".

La campanya d'enguany dona veu a tres dones de diferents generacions que interpel·len els seus iguals a l'hora de tenir una relació sota el missatge següent: el millor regal que es pot fer a una dona és la igualtat. Els regals de Sant Valentí estan bé, però han de venir acompanyats d'actituds i comportaments per la igualtat. Els missatges són: "Un regal? Preciós! Però no em miris el mòbil", "Em regales flors? Que bé! Però també vull temps per a mi" i "Un sopar romàntic? Genial, però també posa la rentadora". Jurado també ha volgut recordar que, a l'hora de fer regals, es tinguin en compte el producte local i el comerç de proximitat.

Els cartells i els vídeos es difondran per tota la xarxa ferroviària i autobusos de l'illa gràcies a un conveni del Consell de Mallorca amb el TIB. També s'han distribuït bosses de tela pels 42 municipis adscrits a l'Estratègia Local per la Igualtat, amb el compromís de donar difusió també als vídeos i els cartells. Així mateix, s'ha programat un acte que tindrà lloc a la cafeteria del Teatre d'Artà dia 14 de febrer a les 19 h, amb la feminista i comunicadora Irantzu Varela, titulat 'Aló, Irantzu. El consultorio feminista en directo'.

stats