Societat 18/06/2021

El camió mòbil inocularà 2.000 dosis durant la seva primera setmana a Menorca

Estarà ubicat al recinte firal de Maó i disposa de la logística per a transportar i emmagatzemar els vials

Iván Martín
1 min
Els responsables públics durant l'acte de presentació de la iniciativa.

MaóEl camió mòbil que col·laborarà amb el procés de vacunació a Menorca els mesos de juny, juliol i agost subministrarà durant la primera setmana un total de 2.000 dosis contra el covid-19, segons ha anunciat aquest divendres l'Àrea de Salut de Menorca. Cal recordar que aquesta unitat és el fruit del conveni signat entre l'IB-Salut i les empreses SEAT, Vueling, Melià, Baleària i Autos Menorca, amb l'objectiu de contribuir i accelerar el procés de vacunació.

El camió estarà ubicat a la zona d'aparcaments del centre de vacunació massiu del recinte firal de Maó i disposa de la logística necessària per a transportar i emmagatzemar els vials. Els primers pacients a rebre la vacuna en aquest vehicle seran els que hi acudeixin el 23 de juny. El de Menorca és una de les tres unitats mòbils que ha cedit SEAT a les Balears. També proporciona el personal necessari per a la vacunació, procedent del Servei de Prevenció Mancomunat de les Empreses del Grup Volkswagen a l'estat espanyol.

Per la seva banda, la conselleria de Salut del Govern balear s'encarregarà de citar la població i de subministrar els vials corresponents. Amb aquesta unitat mòbil, l'Àrea de Salut de Menorca ampliarà fins a tretze línies la seva capacitat operativa de vacunació. Així, hi haurà sis línies en el recinte firal de Maó, cinc a la sala polivalent del Canal Salat de Ciutadella i les dues línies a la unitat mòbil. La setmana del 23 al 29 de juny, Menorca assolirà el rècord setmanal des de l'inici de la campanya de vacunació, amb 10.281 persones majors de 35 anys citades.

El 51,2% de la població insular ha rebut un mínim d'una dosi contra el coronavirus i el 31,1% n'ha completat el procés.

stats