Societat 24/09/2018

El rècord Guinness de càlcul mental visita els alumnes del col·legi Sagrat Cor

Alberto Coto ha duit a terme una demostració de les seves habilitats

Toni Crespí
1 min
Moment de la visita d'Alberto Coto al col·legi Sagrat Cor.

PalmaL'heptacampió del món de càlcul mental i actual rècord Guinness, Alberto Coto, ha realitzat aquest dilluns una conferència al col·legi Sagrat Cor de Palma. Durant la seva visita, el matemàtic ha explicat als 800 alumnes de Primària del centre en què consisteix el càlcul mental i ha duit a terme una demostració de les seves habilitats.

L'acte també ha servit per exposar la presentació oficial de la III Superlliga Supertics de Càlcul Mental. Supertics és una nova metodologia de reforç escolar en la qual participen de manera gratuïta prop de 180.000 alumnes de Primària de més de 500 escoles de tot l'Estat. L'objectiu principal de la prova és resoldre en el mínim temps possible cinquanta operacions matemàtiques.

Alberto Coto ha destacat la importància que tenen les matemàtiques més enllà de l'escola. L'expert ha declarat que "sempre m'ha agradat molt estar amb els més petits i tractar de motivar-los quant a la importància dels números. Les matemàtiques tenen una importància vital. Serveixen absolutament per a tot en la vida. Amb uns bons coneixements dels números prenem decisions més eficients, perquè tot en la vida té un component numèric".

Quant a la Superlliga Supertics, l'heptacampió ha manifestat que "són activitats de càlcul mental adequades per a cada edat, des de primer fins a sisè de Primària. Són exercicis molt entretinguts i útils mitjançant els quals els alumnes desenvolupen la velocitat de càlcul".

El col·legi Sagrat Cor ha estat la primera aturada de la presentació d'aquesta Superlliga de càlcul mental. Les pròximes conferències es realitzaran a les ciutats de Madrid, Barcelona, Girona, Màlaga i Còrdova.

stats