Incendi
Societat 21/04/2023

Estabilitzen l'incendi de Deià

El foc ha cremat aproximadament vuit hectàrees de pinar

ARA Balears
1 min

PalmaEl foc que s'ha declarat aquest dimarts a la zona del Murterà, a Deià, s'ha estabilitzat a les 19 h. Segons ha informat l'Institut Balear de la Natura (Ibanat) en una piulada, la gravetat de l'incendi és nul·la i ha afectat aproximadament vuit hectàrees de pinar.

Pel que fa a l'incendi, segons han informat diversos testimonis del succés a l'ARA Balears, el foc s'ha iniciat just davall de l'hotel Sa Pedrissa del municipi i prop de Cala Deià, i s'ha estès a causa de les fortes ratxes de vent.

El fum ha encès les alarmes entre els veïns de la zona

Poc més d'una hora després que s'iniciàs el foc i s'avisés els Serveis d'Emergències, ha arribat al lloc un helicòpter i han començat les tasques de control i extinció. Davant la dificultat d'accedir a la zona i el vent, l'Ibanat ha decidit activar l'Índex de Gravetat potencial 1 i hi ha enviat diversos mitjans, tant terrestres com aeris, per actuar i evitar una extinció incontrolada de les flames.

A causa del foc, el Departament de Carreteres del Consell de Mallorca ha tancat, momentàniament, l'Ma-10 des del quilòmetre 61 fins al 71. Hores més tard, però, n'han restablert la circulació després de garantir que no hi havia perill en aquella zona i que les flames no anaven en direcció a la carretera.

A més, es desconeixen les causes de l'incendi, però alguns veïns de la zona asseguren que podria tractar-se d'una crema "controlada" que s'ha descontrolat a causa del vent.

stats