Societat 22/11/2023

Caixa Enginyers aterra al centre de Palma

L'entitat aposta per oferir un "servei de proximitat" que posi "el soci al centre de les decisions"

2 min
El president del Grup Caixa d'Enginyers, Fèlix Masjuan; el batle de Palma, Jaime Martínez, i el director general de Caixa d'Enginyers, Joan Cavallé.

PalmaLa nova oficina de Caixa Enginyers aterra al cor de Palma, just davant de l'institut Joan Alcover, "a peu de carrer i amb un nou logotip", amb l'objectiu de "donar-se a conèixer a la ciutadania", ha explicat Xisca Oliver, directora de l'oficina, aquest dimarts durant la inauguració de la seu. A l'acte hi han assistit el director general de Caixa Enginyers, Joan Cavallé; el president del Grup Caixa Enginyers, Fèlix Masjuan, i el batle de Palma, Jaime Martínez.

Cavallé ha recordat que ja fa 12 anys que l'entitat cooperativa és a Palma; van començar a la seu del Col·legi d'Enginyers. De fet, ha assenyalat que, "actualment, el 75% dels socis són enginyers". Aquests anys a Mallorca, ha afegit, "ens donen una base sòlida per dir que coneixem Palma i que podem fer coses per a aquesta comunitat". La nova oficina atendrà, inicialment, 1.250 socis, amb un balanç de 58 milions d'euros, mentre que quan va obrir "gestionava la meitat del volum de negoci", perquè se centrava en la banca per a enginyers i en la banca personal.

Inversions "socialment responsables"

Per part seva, Oliver deixa clar que Caixa Enginyers atén "qualsevol persona que en vulgui ser sòcia". "Volem que se'ns vegi com una entitat diferent, perquè feim feina al servei del soci, que és al centre de les nostres decisions". De fet, afegeix, tots els beneficis de la cooperativa "reverteixen en ells". A partir d'ara, l'entitat aposta per incrementar el nombre de cooperativistes. "Per a nosaltres, el compromís social és fonamental, i de fet, hi ha gent que ve a nosaltres perquè feim inversions socialment responsables. Tenc clar que volem humanitzar les finances, fer valdre l'assessorament, la proximitat i que el soci estigui ben atès", explica Oliver. Ella mateixa considera que la banca, en general, "s'ha despersonalitzat". "Quan ho deman al carrer, la gent està descontenta perquè creu que la banca no els escolta i els ven un producte sense atendre les seves necessitats. Nosaltres feim banca de servei, no de producte"

Per la seva banda, el batle de Palma, Jaime Martínez, ha qualificat Caixa Enginyers com una "entitat amiga de l'Ajuntament", amb qui espera "col·laborar més en projectes futurs". Martínez també ha exposat que, quan explica el projecte que té per a Palma, valora tres eixos: "cultura, esport i sostenibilitat". "Són eixos que fan que no hi hagi barreres". "Una entitat –Caixa Enginyers– que parla d'aquests valors encaixa en el nostre model de ciutat", ha afegit

stats