Protocol assetjament
Societat 15/03/2023

CAEB se suma a un protocol contra les agressions i assetjaments sexuals en els establiments

Una de les mesures que haurà de prendre l'establiment serà disposar d'un espai segur en el qual pugui quedar la víctima

ARA Balears
2 min
Un cambrer atén a una clienta a un bar del centre de Palma.

PalmaLa patronal de restauració CAEB s'ha sumat a la iniciativa d'escala estatal en la implantació d'un protocol per prevenir les agressions sexuals i l'assetjament entre clients en els seus establiments. El protocol, segons han explicat en una nota de premsa, ha estat igualment consensuat amb la Policia Nacional i conté tant mesures aplicables des de l'establiment de manera proactiva com informació per als clients o mesures complementàries.

El president de Restauració Mallorca CAEB, Alfonso Robledo, ha manifestat "la importància que els establiments tinguin informació i, sobretot, sàpiguen actuar davant aquestes situacions". Algunes de les mesures del protocol són assegurar la disponibilitat d'enregistraments de càmeres de vigilància i la formació específica per al personal de seguretat i de control d'accessos. Els locals que s'hi adhereixin hauran de disposar d'informació i senyalística visible per als clients en la qual es mostrin clarament les instruccions a seguir davant una possible situació d'assetjament o agressió sexual.

Una altra de les mesures que haurà de prendre l'establiment serà disposar d'un espai segur en el qual poder convidar a quedar la víctima d'assetjament o agressió sexual fins que les autoritats o assistències puguin atendre-la adequadament. Davant una possible agressió, seguint el protocol, el personal haurà d'atendre la possible víctima, fent que la situació sigui al més discreta i còmoda possible. La traslladarà a un espai tranquil, prèviament determinat, en el qual podrà esperar de manera segura l'arribada dels serveis de policia i atenció especialitzats. De manera simultània, els empleats de l'establiment avisaran la policia o els serveis especialitzats perquè la víctima sigui atesa per ells al més aviat possible, independentment que ho hagués fet també la mateixa víctima o algun dels seus acompanyants o testimonis de l'assetjament o agressió.

stats