Gala Empresari 2022
Societat 21/10/2022

CAEB sol·licita "lleialtat i certesa" per transformar el teixit empresarial balear

La presidenta de la patronal balear, Carmen Planas, apunta a una "profunda revisió" del model econòmic oberta des de la pandèmia

ARA Balears
1 min
La presidenta de CAEB, Carmen Planas, en un moment de la seva intervenció a la Gala Empresari 2022.

PalmaLa Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB) ha demanat "lleialtat i certesa" per dur a terme la transformació del teixit empresarial balear, alhora que ha reivindicat la seva capacitat de "tirar endavant" com en "els anys durs de la pandèmia".

D'aquesta manera s'ha expressat aquest divendres la presidenta de CAEB, Carmen Planas, en l'obertura de la Gala de l'Empresari 2022, al teatre Principal d'Inca, acte al qual han acudit la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, entre altres personalitats.

La líder de la patronal balear ha destacat que aquesta temporada s'ha recuperat "pràcticament tot el turisme que es va deixar aparcat fa dos anys, però no es poden llançar les campanes al vol perquè la rendibilitat no ha estat la mateixa". Planas ha argumentat que aquest descens es deu als "dubtes inicials sobre el comportament dels turistes o la manca de mà d'obra qualificada".

Amb la mirada llarga, la presidenta de CAEB ha remarcat que s'ha de fer una "profunda revisió" del model econòmic de les Illes davant l'escenari de transformació accelerada que s'ha obert per la pandèmia". "S'ha d'abordar aquesta transformació de la mà de la innovació, la digitalització, la circularitat i per allargar la temporada al màxim i repartir els turistes en l'espai i el temps", ha sentenciat la dirigent empresarial.

stats