Societat 29/06/2021

La CAEB denuncia inacció administrativa i exigeix responsabilitats per les macrobotellades de Sant Joan

Asseguren que, setmanes abans, varen avisar les institucions del risc de les macrobotellades

Iván Martín
1 min
Desenes de persones han protestat aquests dies a Ciutadella contra el descontrol de la festa.

CiutadellaLa comissió insular de la CAEB ha fet públic un comunicat en què es mostra especialment dur amb les administracions públiques per no evitar les aglomeracions i les macrobotellades a Ciutadella per Sant Joan. Consideren que les festes es van suspendre, precisament, per evitar concentracions "que ara mateix són perilloses" i lamenten que les aglomeracions de joves s'hagin duit a terme "sense cap mena d'impediment ni control".

A més, la patronal socioeconòmica no s'atura aquí. Recorden que des de feia setmanes estaven avisant les administracions del perill que comportarien aquestes concentracions il·legals i macrobotellades. Per aquest motiu, entenen que "era totalment previsible" que, en el cas de no realitzar-se cap acció per a evitar les botellades es produirien. La CAEB Menorca creu que, independentment del perill sanitari, s'ha posat en perill la feina i inversió de la promoció de destí segur que s'ha divulgat en els darrers mesos: "No oblidem que l'economia de l'illa depèn en gran part de l'activitat turística", i emfatitza els esforços dels empresaris: "Fets aïllats i previsibles com aquests podrien llençar als fems tot el treball duit a terme".

Finalment, consideren que a l'administració se li ha de demanar el mateix que als empresaris: "un esforç", i segueixen sense entendre el pla d'actuació previst per evitar les macrobotellades de Sant Joan: "De veritat no hi havia cap acció per a evitar, dissoldre o reduir aquests comportaments?". Per tot això demanen responsabilitats i que no es criminalitzi les empreses, "siguin agències de viatges, aerolínies, navilieres o supermercats".

stats