Societat 07/12/2019

El BUP convoca una manifestació per l'autodeterminació en el marc de la Diada de Mallorca

L'acte serà a les 18 h al passeig del Born de Palma

Ara Balears
1 min
La manifestació per l'autodeterminació en el marc de la Diada de Mallorca 2018

PamaEl Bloc d'Unitat Popular (BUP) ha convocat una manifestació per l'autodeterminació per la Diada de Mallorca amb el lema 'Feim poble, construïm sobiranies'. La concentració serà el 30 de desembre a les 18 h al passeig el Born de Palma i l'objectiu és aglutinar "totes les lluites sectorials que teixeixen la xarxa de sobiranies, unes sobiranies que han d'erigir Mallorca com un subjecte actiu en la lluita per la seva llibertat", ha informat Efe a través d'un comunicat de l'entitat.

El BUP considera que la protesta és "més necessària que mai" en un context "repressiu sense precedents a Espanya". Asseguren que l'exercici dels drets "no és possible en un estat amb presos polítics on l'extrema dreta campa al seu aire".

L'entitat ha expressat la voluntat que assisteixi a la concentració "tot l'espectre de col·lectius i persones que volen per a l'illa un futur digne com a illa sobirana, sense estar sotmesa a un estat repressor que aixafa tota veu que no vol escoltar". Reclamen un futur "feminista, deixant de banda el patriarcat assassí, fora del monocultiu turístic, basat en l'explotació descontrolada dels mateixos recursos".

"La manifestació popular ha crescut any rere any, mostrant un poble mallorquí amb

un ferm compromís amb l'exercici del dret a l'autodeterminació, amb la voluntat de posar

Mallorca al mapa i de reivindicar-nos com a mallorquines dels Països Catalans", han assegurat.

Enguany, la manifestació canvia de recorregut, per tal "d'atorgar més centralitat a la mobilització". Després, es farà un acte polític conduït entre el BUP i la Plataforma 31D, seguit d'un concert amb diversos grups mallorquins i amb una important presència de dones.

stats