Societat 10/06/2024

Bunyola interromp el subministrament d'aigua a les zones rurals i en limita el consum a 200 litres per dia i habitant

L'Ajuntament ha prohibit regar jardins, omplir piscines o netejar terrasses i vehicles, de manera que l'ús de l'aigua es limiti al consum humà

ARA Balears
1 min
Els xeremiers toquen a Bunyola cada vespre

PalmaL'Ajuntament de Bunyola ha anunciat que interromprà temporalment el subministrament d'aigua a les zones rurals. La decisió ha estat provocada, segons han explicat en un missatge a Facebook, per l'excés de consum d'aigua que hi ha al municipi, el qual ha estat detectat en comptadors d'extraradi. El Consistori ha apel·lat al consum responsable i ha insistit en el fet que l'aigua és per a consum humà. Han assegurat que una vegada es restaurin els dipòsits, se'n restablirà el subministrament.

Davant aquesta situació, però, ha prohibit regar jardins, omplir piscines o netejar terrasses i vehicles, de manera que l'ús de l'aigua es limiti al consum humà i no per a altres usos. També s'ha limitat el consum en 200 litres d'aigua potable per dia i habitant. L'Ajuntament ha demanat la col·laboració ciutadana i ha assenyalat que si es donen circumstàncies sobrevingudes de manca d'aigua que provoquin talls de subministrament, s'hauran d'adoptar mesures restrictives per garantir el servei.

En un bàndol municipal que l'Ajuntament va emetre el divendres, el batle, Joan Toni Riera, recordava que el municipi fa anys que pateix una problemàtica persistent amb el subministrament de l'aigua, especialment en els períodes de sequera i en temporada d'estiu. En l'escrit, insistia que es faci un consum responsable de l'aigua.

A més, segons ha avançat Diario de Mallorca, el Consistori es va posar en contacte amb els propietaris dels comptadors de l'extraradi que han registrat un consum excessiu per insistir-los en el fet que el subministrament és per a ús humà i els ha informat que, en cas de tornar-se a produir situacions com aquesta, el subministrament d'aigua en zones rústiques i de l'extraradi no estarà garantit i podria sofrir talls per assegurar el subministrament en el nucli urbà.

stats