Borbons

Borbons, cosins tercers i enamorats: Irene Urdangarin i Juan Urquijo passegen junts per Madrid

La parella comparteix vincle familiar amb el rei Alfons XII

2 min
Irene urdangarin i Juan Urquijo

BarcelonaEls titulars dels mitjans es van equivocar de Borbó a l'assenyalar Victòria Federica, filla de la infanta Helena i de Jaime de Marichalar, com a possible companya de Juan Urquijo. Una setmana després que el jove es convertís en el cunyat de l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, s'ha fet públic que Urquijo, de 25 anys, manté una relació sentimental amb Irene Urdangarín, filla de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin.

La revista Hola guardava amb cautela una sèrie de fotografies preses en diferents dies i localitzacions, unes a Madrid i unes altres fetes a Cambodja, en què es veuen Irene Urdangarin i Juan Urquijo gaudint del temps en parella. La notícia ha estat publicada una setmana després que Urquijo passés a formar part de la família política de Luís Martínez Almeida, quan la seva germana, Teresa Urquijo, va formalitzar la seva relació amb l'alcalde mitjançant el casament. Les fotografies de tots dos junts també apareixen després que Irene hagi arribat a la majoria d'edat, mentre que Urquijo ja en té 25.

Els vincles de sang

Si bé la relació va començar a l'estiu quan la influencer Victòria de Marichalar va organitzar una festa on tots dos estaven convidats, Irene i Juan ja es coneixien de petits: tots dos són cosins tercers per la descendència que comparteixen del rei Alfons XII, en el cas de Juan Urquijo, per part de la seva mare, Beatriz Moreno i deBorbó-Due Sicílies. També les respectives mares de la parella guarden una llarga amistat, ja que han compartit temps juntes en assumptes familiars. Ara els somriures que es van veure a l'entrada de l'església de San Francisco de Borja, de Juan Urquijo i la seva mare Beatriz a l'atendre la infanta Cristina i el rei Joan Carles com a convidats a la cerimònia del casament entre Almeida i Teresa Urquijo, prenen una altra dimensió.

Els set anys de diferència i els moments vitals diferents no han impedit que hagin trobat força aspectes en comú. Després de cursar el batxillerat a Ginebra, Irene Urdangarin no tenia clar com volia encarar la seva trajectòria laboral, motiu pel qual es va agafar uns mesos sabàtics. Finalment, es va decidir: marxar el gener de cooperant a Cambodja amb una unió de jesuïtes del sacerdot espanyol Enrique Figaredo. Dit i fet, aquest gener va marxar a Cambodja, "on està completament bolcada en ajudar a les persones més vulnerables a sortir de l'horror i a trobar un futur, mentre ella decideix què farà amb el seu", explica l'Hola.

Allà s'ha trobat amb la "màxima pobresa i el patiment amb majúscules". Una situació similar és la que va viure Juan, que tampoc tenia clar quina carrera fer i, igual que Irene, va marxar de voluntariat; en el seu cas, a Filipines. Tot i que des de l'estiu fins al mes de gener van compartir diferents moments junts, passejant pels carrers de ciutats, d'excursió a donar menjar a animals de la sabana al recinte madrileny de l'Aldea del Fresno o anant junts al cotxe, ara mantenen una relació a distància que esperen que pugui tornar a ser presencial quan Irene torni del voluntariat el mes de juny.

stats