Societat 29/06/2019

La Conselleria de Medi Ambient obre un expedient per la celebració d'unes noces a la platja del Trenc

Un instructor valorarà la possible infracció de la Llei per a la conservació dels espais de rellevància ambiental

Ara Balears
1 min
MIGJORN MALLORQUÍ
 S’Estanyol, Son Bieló i sa Ràpita són petits nuclis de població, però 
 Sobretot són llocs connectats a la mar, llocs que conviden, empenyen, 
 A acostar-se a la mar.

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha obert un expedient sancionador per l'organització d'unes noces a la platja del Trenc a Mallorca, que van ser aturades en el moment de la celebració. L'esdeveniment es va dur a terme el passat 30 de maig, amb la participació de 50 persones, i ara un instructor investigarà si suposa una infracció de la Llei per a la conservació dels espais de rellevància ambiental.

L'esdeveniment va tenir lloc dins la zona dunar, on es va instal·lar una taula, un marc de troncs a manera de porta i 46 tamborets amb quatre taules de càtering petites, segons ha informat Efe. A petició dels agents, els organitzadors van desmuntar immediatament tota la instal·lació, que ocupava un total de 459 metres quadrats.

L'acte no tenia l'autorització, tal com estableix la Llei 2/2017 de la declaració del Parc Natural Maritimoterrestre del Trenc i el Salobrar de Campos. D'aquesta manera, la Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat ha iniciat un expedient administratiu i ha designat un instructor perquè valori si es va incomplir la llei.

Segons afirma la Conselleria en un comunicat, la vigilància s'incrementa en aquest parc natural durant els mesos de temporada alta per garantir-hi la conservació del medi natural. El servei d'informació i vigilància de l'espai disposa d'un pressupost de 189.142 euros, destinat a dos informadors durant els mesos de maig i octubre, quatre informadors i quatre vigilants als mesos de juny i setembre i cinc informadors i quatre vigilants als mesos de juliol i agost.

stats