Societat 16/02/2021

El Bisbat de Mallorca suspèn les processons de Setmana Santa

Qualsevol acte litúrgic o paralitúrgic s'haurà de fer dins les esglésies

ARA Balears
1 min
Una processó de Setmana Santa a Palma.

PalmaEl Bisbat de Mallorca ha suspès les processons de Setmana Santa i tots els actes litúrgics i paralitúrgics a l'exterior dels temples, segons ha informat Efe a través d'un comunicat de la institució religiosa. Ha pres aquesta decisió per evitar contagis de coronavirus i "tenint en compte la situació actual i les recomanacions de les autoritats sanitàries".

Així, qualsevol acte durant la Quaresma i la Setmana Santa s'haurà de fer dins les esglésies, respectant la distància de metre i mig i l'aforament. El Bisbat ha assenyalat que la decisió s'ha consultat al Consell Episcopal, als arxiprestes, al Consell Assessor de diaques i laics i el Secretariat Diocesà de formació i acompanyament de confraries o obres.

L'any passat també es varen suspendre tots els actes relacionats amb la Setmana Santa a l'illa a causa de la pandèmia i, per tant, és el segon any consecutiu que no se celebrarà aquesta festivitat. Cal recordar que les Balears encara estan en nivell 4 de risc sanitari extrem, segons l'escala del Govern balear. A més, les reunions socials fora de l'àmbit de convivència continuen prohibides.

stats