Societat 31/12/2020

Binissalem i Alaró demanen a Salut un cribratge massiu arran de l'augment de contagis de covid-19

Els dos municipis encapçalen la llista de pobles de les Illes amb una major incidència de coronavirus

Ara Balears
1 min
Una unitat de Covid-exprés de les Balears / IBSALUT

PalmaEls ajuntaments de Binissalem i Alaró han demanat al Govern balear que hi faci un cribratge massiu arran de l'augment de contagis de covid-19 els darrers dies en aquests dos municipis. Binissalem és el poble de les Illes amb una major incidència de coronavirus a set dies (IA7), amb 576,7 casos per 100.000 habitants, mentre que Alaró, amb 466,6, se situa també al capdavant dels municipis amb major incidència de covid-19.

L'Ajuntament de Binissalem ha informat que va sol·licitar el passat 18 de desembre a la Conselleria de Salut un cribratge massiu per detectar casos asimptomàtics de coronavirus. Segons apunta el Consistori, està previst que aviat es dugui a terme, i assenyalen que "s'anirà informant la població en saber més notícies". Des de l'Ajuntament binissalemer recorden a la població "la importància" que tothom hi participi: "Ens hi jugam molt", conclou el comunicat.

Per part seva, l'Ajuntament d'Alaró va remetre aquest dimecres un escrit a l'Executiu en què es demana un cribratge massiu al municipi. "Ara més que mai ens hem de protegir, per protegir-nos a tots", subratlla el Consistori.

Cal recordar que el Govern té "damunt la taula" la previsió de prohibir als ciutadans el moviment entre els municipis de les Illes, especialment a Mallorca, on l'evolució de la pandèmia del coronavirus està disparada. La consellera de Salut, Patricia Gómez, va explicar que l'Executiu no té la capacitat per ordenar el confinament domiciliari a les Balears, però estan en contacte diari amb el govern espanyol per analitzar aquesta i altres mesures per intentar frenar l'avanç del virus.

stats