Hollywood
Societat 12/10/2022

Bill Murray paga 100.000 dòlars per tancar l'acusació d'agressió sexual

Una companya de rodatge es va queixar perquè la va petonejar sense permís

ARA
2 min
Vull ser com Bill Murray

BarcelonaLa pel·lícula Being mortal va aturar la seva producció a l'abril, després que transcendís que una dona de l'equip havia denunciat haver estat petonejada sense consentiment per l'actor Bill Murray. Un informe aparegut a la publicació Puck, atribuït a múltiples fonts, explica que l'intèrpret ha resolt l'afer de manera privada satisfent una compensació de 100.000 dòlars.

Tot i que la identitat de la víctima no s'ha revelat, sí que se sap que es tracta d'una "dona molt més jove" i que, en tot cas, no és la coprotagonista de la pel·lícula, Keke Palmer. Murray, que té 72 anys, havia al·legat que es pensava que la noia "havia estat flirtejant" amb ell. "En un moment en què els dos eren a prop d'un llit que era part de la filmació, Murray va començar a besar-li el cos i a posar-se a sobre d'ella", explica l'informe. "Potser tenia un punt de comèdia física, però en tot cas va ser una acció que no va anar precedida de cap avís".

Segons aquest relat, aleshores Murray va besar la dona, mentre tots dos duien encara mascareta per observar les precaucions actives pel covid. "Murray va dir que només estava fent broma, però la dona va interpretar les seves accions com a enterament sexuals. Estava terroritzada". Un altre membre de l'equip va ser testimoni de l'incident i també va oferir la seva versió. Segons el document ofert per Puck, l'actor no només se sentia "trist" pel que interpretava que havia estat un error de comunicació, sinó pel fet que aquell desafortunat moment comportaria l'aturada de la producció i, per tant, que els treballadors es quedarien sense feina.

Being mortal està dirigida per Aziz Ansari, que precisament va protagonitzar anys enrere un cas sobre comportament sexual discutible i, a banda de Murray, compta amb les interpretacions del mateix Ansari, de Palmer i de Seth Rogen. El projecte està aturat indefinidament, tot i que s'han mantingut converses de cara a poder reprendre les filmacions i estrenar el resultat el 2023. Més enllà de l'acord econòmic, caldrà esperar a veure si Murray i l'altra persona tanquen l'incident i accepten seguir treballant junts.

stats