Mobilitat
Societat 27/09/2023

Biciutat exigeix a Cort una alternativa "immediata" al carril de la plaça d'Espanya

L'associació ha demanat "tenir veu i ser consultada" en la planificació de qualsevol infraestructura ciclista

ARA Balears
2 min
Els membres d'Amics de la Terra, Vianants en lluita i Biciciutat.

PalmaL'associació de ciclistes urbans, Biciutat, ha exigit a l'Ajuntament de Palma un decàleg de demandes sobre mobilitat, entre les quals es troba que es proporcioni una alternativa "de manera immediata" a la supressió del carril bici de la plaça d'Espanya. Segons ha informat l'associació aquest dimecres en un comunicat, han demanat que es proporcioni una alternativa per al carril bici de la plaça d'Espanya que sigui "segura de manera objectiva i subjectiva", que eviti conflictes i molèsties als vianants i que permeti la interconnexió dels carrils que convergeixen al voltant d'aquest tram.

A més, l'associació ha demanat "tenir veu i ser consultada en la planificació de qualsevol infraestructura ciclista i mantenir una interlocució ja iniciada, permanent i fluida amb el Departament de Mobilitat, una cosa que no va succeir en l'anterior legislatura". També han defensat que no hi hagi "ni regressió ni alentiment en les polítiques de mobilitat sostenible", com pugui ser la creació, manteniment i ampliació de les Zones de Baixes Emissions (ZBE), ni tampoc una "equiparació entre bicicletes i patinets respecte de la seva perillositat".

En aquest punt, han assenyalat que els patinets "circulen ordinàriament a velocitats molt majors, i, per la seva configuració física, són susceptibles de provocar lesions que les bicicletes no causen". Biciutat ha demanat al Consistori que s'ampliïn les àrees de circulació restringida (Acire) i un manteniment de les existents, sense desvirtuar-les, a més que Palma celebri una Setmana europea de la mobilitat "digna d'aquest nom", ja que han considerat que "la primera d'aquest Consistori no mereix anomenar-se així".

Igualment, l'associació ha reclamat prioritat de les demandes de vianants i ciclistes a l'hora de planificar la mobilitat ciutadana, reduir l'"aclaparadora i desproporcionada primacia de cotxes i motos" i una revisió i millora dels carrils bici existents, comptant amb l'assessorament del col·lectiu de persones usuàries, representades per l'associació. Finalment, Biciutat ha demanat que es facin promoció, manteniment permanent i ampliació dels aparcaments, tant en superfície com els dependents del SMAP, implantant gradualment els contenidors segurs exteriors.

stats