Monarquia
Societat 07/02/2023

El batxillerat de la infanta Sofia costarà 82.000 euros

La filla petita dels reis espanyols estudiarà al mateix internat gal·lès per on ha passat Elionor

2 min
Els reis espanyols i la infanta Sofia acomiaden la princesa Elionor a l'aeroport de Madrid el dia que marxa a Gal·les a estudiar el Batxillerat

BarcelonaLa infanta Sofia també estudiarà el batxillerat internacional de l'UWC Atlantic College de Gal·les, al Regne Unit, on la seva germana, Elionor, va començar a estudiar l'any passat. Segons ha informat la Casa Reial espanyola, com ja van fer amb la princesa d'Astúries, els reis assumiran amb la seva assignació anual de l'Estat el cost de l'estada de la seva filla menor a l'internat, que puja a 82.000 euros pels dos cursos. Les dues germanes no coincidiran al centre perquè al setembre, quan hi arribi Sofia, Elionor ja haurà acabat els seus estudis allà. Felip VI ha informat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d'aquesta decisió familiar sobre la formació de la infanta.

Segons la informació que ha proporcionat la Casa Reial, Sofia de Borbó, de 15 anys, “s'ha sotmès satisfactòriament a tot el procés de selecció exigit” per la delegació espanyola dels Col·legis del Món Unit (UWC, en les sigles en anglès). Aquesta xarxa educativa privada, que té 18 col·legis a tot el món, té com a meta "promoure l'entesa internacional a través de l'educació" i fomentar la convivència de joves de diferents països, races i creences. Per exemple, els 360 alumnes que hi ha al col·legi de Gal·les provenen de 80 nacionalitats diferents. A més, al voltant del 75% dels alumnes que estudien als centres UWC tenen beca total o parcial sufragada pels donants de l'organització per ajudar els joves amb menys recursos.

L'ESO,en un centre privat

La incorporació de la infanta al col·legi britànic està prevista entre finals d'agost i primers de setembre, després que al juny acabi l'ESO al col·legi privat Santa María de los Rosales de Madrid, on han estudiat des de primària les dues filles dels reis. Previsiblement, com va passar amb Elionor, la infanta compaginarà els seus estudis a Gal·les amb la seva participació en actes oficials que coincideixin amb les aturades acadèmiques que hi ha durant el curs al Regne Unit.

La filla menor dels reis compartirà habitació amb tres noies –els nois estan en un altre mòdul– de diferent procedència i nivell econòmic per tal d'afavorir l'intercanvi cultural. Segons explica la Casa Reial al seu comunicat, el programa acadèmic de l'UWC Atlantic College inclou tant matèries de ciències com de lletres. Aquestes assignatures es complementen amb un curs interdisciplinari sobre teoria del coneixement i un programa especial de creativitat (teatre, música, art…) i esports. L'internat, inaugurat el 1962 i amb seu al castell St. Donat's, del segle XII, està situat a 35 quilòmetres de Cardiff, la capital gal·lesa, i a uns 270 de Londres.

stats