Societat 26/09/2020

El batle de Felanitx "ha decidit que l'Ajuntament giri cap a la dreta", segons Cosme Bonet

El membre de la Comissió Gestora de l'Agrupació Socialista de Felanitx ha fet declaracions després de reunir-se amb l'Assemblea d'aquest dissabte

Ara Balears
2 min
Membres de l'Assemblea Socialista de Felanitx

PalmaL'Assemblea de Socialistes de Felanitx ha decidit de manera "unànime" nomenar "una gestora que s'encarregarà de l'agrupació socialista al municipi durant una etapa", segons ha informat el membre de la Comissió Gestora Cosme Bonet. Després de reunir-se amb l'Assemblea, Bonet ha fet declaracions amb relació a la polèmica dels darrers dies i en resposta al batle del poble, Jaume Monserrat, el qual considera que "ha decidit que l'Ajuntament giri cap a la dreta".

Monserrat va anunciar divendres la destitució dels tres regidors del PSOE del municipi. Els problemes interns del grup municipal van motivar aquesta decisió, que el batle va comunicar als regidors Xisco Duarte, Damiana Massutí i Maria Gràcia González. El que era un rumor no confirmat durant els darrers dies es va fer realitat amb la dissolució del pacte de govern. Ara, Monserrat queda en un govern en minoria amb la regidora del seu partit (El Pi), tres regidors del Bloc i Joan Aznar, del grup mixt.

Aznar va decidir abandonar el Partit Socialista fa tot just una setmana perquè no estava d'acord amb les decisions preses les darreres setmanes, que considera que "no són correctes". A més, cinc dels nou membres del partit socialista presentaren també la dimissió, cosa que provocà automàticament la necessitat que una comissió gestora del partit es fes càrrec del grup local.

Ara, amb la destitució dels tres regidors, Cosme Bonet afirma que "sembla que el batle sabia com havia de resoldre aquesta situació, però no ha estat capaç de gestionar l'equip de govern". El membre de partit socialista assenyala que Monserrat "no ha fet cap intent per tractar de resoldre la situació després que Joan Aznar decidís deixar el partit", al qual demanen que torni la seva acta de regidor.

Acords amb el PP

"El batle no entén que els pactes es fan entre partits i no entre persones", ha manifestat Bonet, qui adverteix que "Felanitx deixa un pacte progressista" i "gira cap a la dreta". Amb aquestes darreres decisions, indica, el batle es veurà "obligat a fer acords amb el Partit Popular". D'aquesta manera, "no es pot fer una política d'esquerrers amb el suport d'un trànsfuga i amb acords amb el Partit Popular".

"Des de la Federació Socialista de Mallorca exigim a Joan Aznar que torni la seva acta al partit, perquè els votants van decidir una candidatura del partit socialista, no les persones", ha anunciat Bonet. Segons ell, "el més correcte seria dimitir de les seves funcions i tornar l'acta perquè un altre regidor pugui ocupar el seu lloc".

stats