Banyalbufar
Societat 21/05/2024

Banyalbufar talla l'aigua potable a les cases en sòl rústic per manca d'aigua

El Consistori recorda que aquesta mesura suposa la prohibició d'omplir piscines, regar horts, jardins o fer nets terrasses i cotxes

ARA Balears
1 min
L'Ajuntament ha tallat el subministrament d'aigua a fora vila.

PalmaL'Ajuntament de Banyalbufar ha informat que talla el subministrament d'aigua potable a la zona rústica fins a nou avís, davant la "situació crítica" per sequera que pateix el municipi. Segons han recordat des del Consistori, es va publicar una alerta d'urgència a la qual s'exposava la situació excepcional amb el subministrament d'aigua a la xarxa potable, i el dipòsit municipal va entrar en situació crítica.

Amb tot, han assenyalat que actualment es treballa en el restabliment, en primer lloc, del servei d'aigua potable en el nucli antic del municipi. Pel que fa al subministrament al sòl rústic, el fet d'haver entrat en una situació crítica ha suposat que aquesta zona quedi tancada al subministrament fins a nou avís, segons han detallat. D'altra banda, l'Ajuntament ha recordat algunes de les mesures vigents actualment, entre les quals destaquen que el consum diari no pot superar els 75 litres per habitant al dia i plaça turística.

En cas que se superi aquesta xifra, diuen, es procedirà a la restricció en el subministrament d'aigua potable o precinte del comptador, ja que es durà a terme un control exhaustiu diari del consum d'aigua, han afegit des del Consistori. A més, apunten que està prohibit omplir piscines o qualsevol altra actuació que es dugui a terme a les mateixes i que suposi un gran consum d'aigua, a més de regar horts, jardins o fer nets terrasses, cotxes, façanes o qualsevol ús estètic d'aigua.

stats