Societat 16/05/2023

El Banc de Sang optimitza el seu sistema de cita prèvia per afavorir les donacions

Les reserves actuals de què disposa són la meitat de les necessàries per atendre els pacients de les Balears

ARA Balears
1 min
Una donant al Banc de Sang.

PalmaEl Banc de Sang i Teixits ha millorat la seva plataforma de cita prèvia, amb l’objectiu d’oferir una experiència més “fluida i eficient” als ciutadans que decideixin donar sang, així com optimitzar la gestió de les cites per afavorir les donacions. En un comunitat, l’entitat ha assenyalat que la nova plataforma de cita prèvia ha estat dissenyada per permetre que els donants puguin triar més fàcil la data i l’hora per fer la donació. L’usuari podrà veure de manera ràpida quantes cites queden disponibles.

Una altre novetat que s’incorpora és que els donants podran gestionar les seves cites, per modificar-les o anul·lar-les quan ho necessitin. A més, la plataforma disposa d'un sistema per enviar recordatoris de les cites programades.

Actualment, ha explicat el Banc de Sang, el 30% de de les persones que demanen cita no es presenten. És per aquesta raó que el nou sistema enviarà una enquesta a aquests ciutadans, per obtenir informació sobre com millorar el sistema de cita prèvia. L’entitat ha alertat que ara per ara disposa de 522 unitats de glòbuls vermells, malgrat que les reserves necessàries per atendre correctament els pacients de les Balears ascendeix a 1.000 unitats.

stats