Onada de calor
Societat 19/07/2023

Les Balears viuen una nova nit tòrrida amb temperatures mínimes superiors a 25 graus

Un 30% de les estacions meteorològiques de l'Aemet a les Illes han superat aquests registres

ARA Balears
1 min
Unes turistes es protegeixen del sol i la calor amb sombrilla i capell

PalmaLa delegació de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a les Balears ha registrat un total de 12 punts on les temperatures mínimes de la matinada d'aquest dimecres no han baixat dels 25 graus, fet pel qual es considera una nit tòrrida. Aquesta xifra suposa el 30% de les 40 estacions meteorològiques que té repartides l'Aemet per tota la geografia de l'Arxipèlag.

Segons ha anunciat l'agència a través de les seves xarxes socials, les localitats o punts on s'han viscut nits tòrrides són: Alfàbia (28 graus), Cabrera (27 °C), Portocolom, Banyalbufar, Capdepera, la Colònia de Sant Pere, el Port de Sóller, el Cap Blanc (totes amb 26 graus), Llucmajor, el port de Palma, la Mola i Formentera (amb 25 graus). Santanyí o Porreres, entre d'altres, han quedat a valors propers (amb 24 graus). Així i tot, si es tenen en compte les localitats o estacions meteorològiques amb mínimes de nits tropicals –per damunt dels 20 graus–, a aquest cas passeon a ser 37 dels 40 punts de registre.

A més, l'Aemet donarà per finalitzada aquest dimecres la segona onada de calor de l'estiu a Mallorca. A més, ha anunciat que a partir de dijous es començaran a suavitzar les temperatures. Amb tot, els valors es mantindran per damunt dels 35 graus, amb l'excepció de dissabte, que podrien baixar als 34 graus.

stats