Societat 08/03/2021

Les Balears sumen tres dies consecutius sense morts per covid-19

1 min
Una UCI de l'Hospital de Son Espases.

PalmaLa Conselleria de Salut ha comunicat aquest dilluns 23 nous contagis de covid-19, 21 a Mallorca i 2 a Eivissa. Per tercer dia consecutiu, no hi ha hagut cap mort a causa del virus a les Balears. En un dia s'han fet 1.444 proves diagnòstiques i la taxa de positivitat ha estat d'un 2,01%, per davall del llindar que marca la Unió Europea per tenir la pandèmia controlada (4%).

Els casos actius continuen davallant i se'n registren 1.608 a tot l'Arxipèlag, 109 menys que ahir. No s'aconseguia davallar tant el nombre de persones amb infecció activa des del 8 d'agost, abans de la segona onada de coronavirus. Des de l'inici de la pandèmia, Salut ha notificat al Ministeri de Sanitat 56.447 casos i 733 defuncions. Pel que fa a les proves diagnòstiques, ja se n'han fet més d'un milió.

El retrocés de la pandèmia permet als hospitals recuperar cada vegada més la normalitat. Avui atenen 38 pacients a l'UCI i 76 a planta. Viuen una situació similar a la de principi d'agost, un dels moments de més calma de la pandèmia tant per la quantitat d'infeccions com de persones amb covid-19 ingressades. En la darrera jornada, els hospitals han donat una alta, i els centres de salut, 58.

Les residències de gent gran continuen amb cap contagi entre els usuaris i tan sols nou positius detectats entre els professionals sociosanitaris. Aquesta situació fa palesa l'efectivitat de la vacunació, ja que al llarg de la pandèmia no s'havien mantingut sense cap infecció entre residents. Per últim, els professionals sanitaris positius també són cada vegada menys: 21 a totes les Balears. A més, 69 estan en aïllament, ja sigui per haver donat positiu o per sospita de contagi.

stats