Societat 12/12/2022

Les Balears tornen a tenir la taxa de víctimes de violència de gènere més alta de l'Estat

Ha registrat 35,2 víctimes per cada 10.000 dones

ARA Balears
1 min
Confinades amb els seus maltractadors: les víctimes, en perill

PalmaLes Illes tornen a tenir la taxa de víctimes de violència de gènere més alta de l'Estat, ja que han registrat 35,2 víctimes per cada 10.000 dones. Pel que fa a l'àmbit estatal, la mitjana s'ha situat, en el tercer trimestre d'enguany, en 18,2. Segons l'informe trimestral de l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), a les Balears s'han registrat un total de 2.195 denúncies en aquest període de temps.

A l'Estat, el tercer trimestre del 2022 va registrar un augment de les denúncies i de les víctimes de violència de gènere pròxim al 10%. D'aquesta manera, els òrgans judicials de l'Estat varen rebre 49.479 denúncies, un 9,73% més que en el mateix període de l'any passat. Set de cada 10 d'aquestes denúncies les varen presentar les mateixes víctimes, que durant el tercer trimestre del 2022 varen ser 47.955, un 9,41% més que un any abans.

Taxa de dones víctimes de violència de gènere per cada 10.000 dones

Davant les xifres, la directora de l'Observatori, Ángeles Carmona, ha tornat a fer una crida a tota la societat perquè "prengui consciència de la gravetat d'aquesta xacra". Ha assenyalat que aquestes xifres són "inassolibles", tot i que aquest augment es pugui atribuir al fet que "les dones cada cop acudeixen en major nombre a cercar ajuda, confien més en les institucions i denuncien la seva situació".

stats