Societat 25/08/2021

Les Balears registren la xifra més baixa de nous contagis des del 24 de juny

El nombre de casos actius continua baixant cada dia

ARA Balears
2 min
Una sanitària a l'hospital de Son Espases

PalmaContinua el descens de la cinquena onada a les Illes Balears i tots els indicadors de la pandèmia es mantenen a la baixa. Aquest dimecres s'han detectat 164 nous positius per coronavirus, la xifra més baixa registrada a l'Arxipèlag des del passat 24 de juny, quan només se'n varen notificar 59. Així, la xifra total de contagis a les Illes des de l'inici de la pandèmia s'eleva fins als 94.922. Un altre dels indicadors que manté la caiguda en picat és la xifra de casos actius. Actualment a l'Arxipèlag hi ha 4.905 illencs amb el contagi actiu, la meitat que els que hi havia fa 20 dies.

Població amb el covid-19 actiu a les Balears

Tot i la tendència a la baixa, la xifra de morts a la Comunitat Autònoma continua augmentant. Després de les 9 defuncions notificades ahir (que corresponien a una actualització de dades d'entre els mesos de juny i agost), aquest dimecres la Conselleria de Salut ha informat de dues morts més i el total de residents a les Balears que han perdut la vida a causa de la malaltia és de 909.

Pel que fa a la pressió hospitalària, la situació continua millorant lentament però de manera progressiva. Aquest dijous els serveis sanitaris de l'Arxipèlag han donat l'alta de la Unitat de Cures Intensives a un nou pacient i actualment n'hi ha 70 que encara hi estan ingressats, un 20,53% dels llits disponibles a l'Arxipèlag. Pel que fa a les plantes dels centres hospitalaris, actualment hi ha 215 pacients ingressats amb coronavirus, mentre que Atenció Primària atén 6.693 residents a la Comunitat Autònoma que tenen el contagi actiu (i són asimptomàtics) o bé han estat en contacte estret amb un cas positiu.

Evolució dels malalts per covid-19 a les Balears

S'acosta el 80% de població vacunada amb una dosi

La vacunació continua augmentant a ritme lent a les Balears i el percentatge de població diana que ha rebut ja, com a mínim, la primera dosi s'acosta al 80%. La Conselleria de Salut ha informat aquest dimecres que 814.441 residents a les Illes ja han rebut la primera dosi (un 78,70% de la població), mentre que la xifra de residents a la Comunitat Autònoma que ja ha completat la pauta i ha aconseguit la immunitat davant el virus és de 761.051 (el 73,54%).

stats