Societat 30/08/2021

Balears recorda els guàrdies civils assassinats per ETA el 2009, les darreres víctimes de la banda terrorista a Espanya

Armengol ha assrnyalat que Salvà i Saenz de Tejada "continuen en el record de tota la societat"

ARA Balears
1 min
Francina Armengol ha presidit l'acte d'homenatge.

PalmaCalvià ha acollit aquest dilluns un acte de record a Diego Salvà Lezaun i Carlos Sáenz de Tejada, els dos guàrdies civils assassinats per ETA a Palmanova el 30 de juliol de 2009. Van ser les darreres víctimes mortals de la banda terrorista a Espanya.

Segons ha informat Europa Press, a l'acte hi han assistit de diverses autoritats, encapçalades per la presidenta del Govern, Francina Armengol. Hi han estat presents els pares de Diego Salvà, Montse Lezaun i Antonio Salvà –qui actualment és diputat de Vox per Balears en el Congrés.

L'acte s'ha a Calvià, on s'han dipositat ofrenes florals al costat dels retrats dels guàrdies civils assassinats.

L'homenatge s'ha fet al carrer de Diego Salvà, on s'han dipositat ofrenes florals al costat dels retrats dels dos guàrdies civils assassinats. Armengol assenyalat que "esperam poder fer justícia", i ha afegit que Salvà i Sáenz de Tejada "continuen en el record de tota la societat".

A causa de les restriccions pel covid, l'aforament ha estat molt limitat i només han pogut accedir a la zona les persones prèviament autoritzades. A més d'Armengol, hi han estat presents la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, i el president del Parlament, Vicenç Thomàs, entre altres autoritats.

stats