Societat 31/12/2021

Les Balears rebran l'any amb sol i bon temps

Miquel Bernis
2 min
Temps estable per començar la setmana a les Illes.

PalmaLa setmana de Nadal a Cap d’Any ha estat extraordinària pel que fa a temperatures. A l’observatori de Palma Portopí, dilluns es baté el rècord de temperatura per a un desembre: la màxima del dia foren 23,4 graus, una temperatura sense precedents el darrer mes de l’any com a mínim des del 1978. L’única setmana entre Nadal i Cap d’Any que s’assembla a l’actual quant a temperatura data del 1995. Després d’uns dies de vent, ara l’anticicló s’ha fet ja protagonista, i això vol dir que, com a mínim a les nits, la temperatura serà més baixa. La humitat augmentarà i la sensació de pura primavera quedarà més reduïda als migdies. Durant el canvi d’any és quan més aire càlid hi haurà en altura, i això pot afavorir fins i tot la formació d’algunes boires i niguls baixos que frenin la temperatura a prop de la mar. Malgrat això, en general el panorama serà ben poc hivernal fins dimecres, a l’espera que per Reis un canvi de temps normalitzi l’ambient. Durant la segona part de la setmana que ve farà més fred, i no és descartable fins i tot una situació de temperatures baixes per a l’època. L’anticicló farà que com a mínim fins dimarts els niguls siguin escassos, però al voltant de dimecres no són descartables algunes ruixades. La pluja no és l’escenari més probable, però sobretot a Mallorca i a Menorca no són descartables algunes precipitacions abans dels Reis. Setmana amb poc vent i mar tranquil·la. 

La previsió meteorològica de la setmana
El consell

Si sou dels que acabau ajornant això de banyar-se a la mar el primer dia de l’any, enguany la situació sembla difícil de millorar. L’ambient serà poc fred i poc ventós. La temperatura de l’aigua es mou entre els 15 graus i els 17, normal per a l’època.

Que no us sorprengui

A Palma l’any s’acabarà amb una temperatura mitjana de 19,2°C. No se supera el rècord de 19,4°C de l’any passat, però s’iguala el segon any més càlid. A l’aeroport de Menorca la mitjana serà de 17,4 i a Eivissa, de 18,3, altes però lluny de ser rècord.

stats