Societat 30/03/2020

Balears ha perdut 120 milions d'euros els primers 15 dies de la crisi sanitària

La Fundació Impulsa considera que les mesures adoptades han de minimitzar el risc del teixit productiu

Ara Balears
1 min
Les restriccions de l'activitat alteren la facturació de les empreses

PalmaLa paralització dels sectors generada per la pandèmia del coronavirus ha provocat que Balears perdés 120,55 milions d'euros del PIB anual durant els primers 15 dies de la crisi sanitària. La pèrdua "continuarà augmentant durant les dues setmanes addicionals de la pròrroga de l'estat d'alarma", ha comunicat la Fundació Impulsa.

Segons indica Efe, aquesta entitat considera que s'ha de posar l'èmfasi a "garantir que les mesures adoptades permetin maximitzar l'efectivitat de l'estat d'alarma a l'hora de controlar la pandèmia i minimitzar el risc del teixit productiu".

El director tècnic de la Fundació Impulsa, Antoni Riera, ha assenyalat que "les restriccions de l'activitat provoquen una alteració important tant en la facturació de les empreses com en les seves obligacions laborals, financeres i tributàries, un fet que crea tensions a curt termini i en compromet la capacitat de resposta". Per això, l'entitat ha reforçat els instruments de vigilància orientats a fer un seguiment més precís de la situació actual.

La fundació també ha dit que estan activant els mecanismes necessaris per anticipar els principals reptes empresarials i assegurar "que els actors regionals es puguin adaptar després del confinament, ja que es trobaran amb reptes importants".

stats