Societat 28/07/2020

Les Balears són la comunitat que gestiona més residus electrònics per habitant

La crisi sanitària del covid-19 ha afectat negativament la venda d'electrodomèstics i, en conseqüència, la recollida de residus

Ara Balears
1 min
El punt verd de Son Castelló

PalmaLes Balears han estat la comunitat autònoma que més quilograms de residus elèctrics i electrònics (RAEE) per habitant ha gestionat durant el primer semestre de l'any, segons dades de la Fundació Ecolec. La mitjana de les Illes és de 8,56 kg per persona, comparat amb els 5,91 kg de mitjana nacional. L'entitat ha gestionat fins a 2.226 tones de deixalles d'aquest tipus entre gener i juny, segons han informat en un comunicat.

Durant aquest període, amb la crisi sanitària del covid-19, les xifres de recollida de RAEE han descendit, ha dit el director de la Fundació Ecolec, Luis Moreno. "El tancament dels establiments de venda d'electrodomèstics i la caiguda del consum ha castigat les vendes d'aquests productes i, com a conseqüència, la generació de residus", diu. A més, "les limitacions logístiques i el tancament majoritari dels punts verds durant uns mesos també ha influït en el reciclatge". Ha afegit que "la conscienciació dels ciutadans de les Balears és un factor clau" per obtenir aquestes dades tan positives per al medi ambient.

stats