Societat 19/07/2019

Les Balears són la comunitat autònoma que consumeix més brioixeria de l'Estat

Cada habitant de les Illes consumeix 6,49 quilos de brioixeria a l'any

Ara Balears
1 min
Els residents a les Illes Balears són els que consumeixen més brioixos i pastissos de tot l'Estat

PalmaLes Illes Balears són la comunitat autònoma que consumeix més brioixeria de l'Estat, amb una mitjana de 6,49 quilos per persona a l'any, segons les darreres dades de l'Associació Espanyola de la Indústria de la Fleca, Brioixeria i Pastisseria (Asemac).

Després dels balears es troben els madrilenys, que consumeixen un total de 6,48 quilos de brioixeria. Els que menys consumeixen aquest tipus de producte són els habitants de la Rioja i de Canàries, amb 4,72 i 4,48 quilos respectivament. Les dades aportades per l'Asemac, mostren que de mitjana cada habitant de l'Estat menja uns nou quilos de brioixos i pastissos a l'any.

Segons el darrer informe de Consum Alimentari 2018, el lloc on es consumeix més aquest producte és a casa, amb un total de 5,98 quilos, una xifra suposa un increment del 0,3% respecte de l'any passat. Als bars, restaurants i cafeteries es consumeix una mitjana de 2,3 quilos per persona. L'estudi també assenyala que els adults independents són els que més la consumeixen, arribant als gairebé 9,5 quilos anuals.

Mercat

Les dades de l'Asemac manifesten que la brioixeria guanya presència a la dieta, ja que la facturació en el sector va pujar un 4,8% i va arribar a ingressar 501,6 milions d'euros el 2018. D'aquesta forma, els diners que es destinen a la compra de brioixos i pastissos per consumir a casa ha augmentat un 1,4% i se situa al voltant dels 30€ a l'any.

stats