Migrants menors
Societat 11/10/2023

Les Balears acolliran 10 dels 396 menors migrants no acompanyats que han arribat a les Canàries i Ceuta

Les comunitats que acolliran més infants són Andalusia i Madrid

ARA Balears
1 min
Persones migrants en una pastera

PalmaLes Balears han acceptat acollir 10 dels 396 menors migrants no acompanyats arribats durant les darreres setmanes a les Canàries i Ceuta. Per fer-ho, rebran de l'Estat una quantitat propera als 540.000 euros en concepte de compensació. Aquesta decisió s'ha pres després de la reunió mantinguda aquest dimecres entre el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 i les comunitats autònomes, a la Conferència Sectorial d'Infància i Adolescència, segons ha informat la Conselleria de Famílies en una nota de premsa.

La directora general d'Infància, Joventut i Famílies, Farners Saneiro, ha assistit a la reunió en representació del Govern. Saneiro ha explicat que les Balears rebran la meitat dels menors prevists inicialment a causa "de la pressió migratòria que pateixen les Illes en els darrers mesos i que ha provocat l'arribada d'adults, però també de menors als quals han d'acollir", han apuntat, i han afegit que "aquests deu infants podran ser acollits en condicions més dignes". L'acord entre les comunitats i el Ministeri s'emmarca en el pla de resposta enfront de la crisi migratòria per a menors migrants 2022-2023.

Per al repartiment d'aquests menors entre les diferents autonomies, el govern espanyol ha pressupostat una partida de 20 milions d'euros, que se sumen a altres 15 milions que ja van rebre el mes de maig passat les Canàries i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. Per territoris, les que més infants acolliran són Andalusia (36), Madrid (34), Catalunya (33), Astúries (32), Galícia (28) i Cantàbria (26), mentre que les que menys menors rebran són la Rioja (4) i les Balears (10). Melilla no acollirà cap menor en aquest repartiment.

stats