Societat 23/10/2022

'Les Balears Acollim' demana "canvis urgents en polítiques migratòries" i reunir-se amb la delegada del govern

"El govern va demostrar falta de respecte i empatia cap a les víctimes dels fets esdevinguts a Melilla el 24 de juny", denuncia l'entitat

ARA Balears
2 min
La delegada del govern espanyol, Aina Calvo

PalmaLa plataforma 'Les Balears Acollim' ha reclamat al president del govern, Pedro Sánchez, "canvis urgents i significatius en polítiques migratòries", després de l'informe del Defensor del Poble, que conclou que al salt a la tanca de Melilla del 24 de juny, que va acabar amb una vintena de persones mortes al costat marroquí, es va produir un rebuig a la frontera a 470 persones. A més, ha demanat reunir-se amb la delegada del govern a les Balears, Aina Calvo, per traslladar-li les preocupacions.

Segons ha valorat la plataforma 'Les Balears Acollim' en nota de premsa, "el govern va demostrar falta de respecte i empatia cap a les víctimes dels fets esdevinguts a Melilla, el 24 de juny, i el patiment dels seus familiars, en la resposta posterior, elogiant la coordinació entre les forces policials de Rabat i els cossos de seguretat de l'Estat". Davant d'això, ha reclamat "la revisió i rectificació dels acords signats amb el Marroc" perquè considera que "incrementen el patiment de milers de persones i no resolen en absolut el degoteig continu de morts i desaparicions a la Mediterrània i les Canàries".

També ha sol·licitat poder reunir-se amb la delegada del govern a les Balears, Aina Calvo, per poder traslladar-li les seves preocupacions i "la necessitat de canvis urgents i significatius a les polítiques migratòries". Cal recordar, en aquest sentit, que el Defensor del Poble, Ángel Gabilondo, va formular, el 14 d'octubre passat, diverses recomanacions i recordatoris legals a la Secretaria d'Estat de Seguretat perquè s'eviti la repetició d'episodis similars als passos fronterers de Ceuta i Melilla.

Així, va recomanar que s'impulsi la revisió dels protocols d'actuació que s'activen amb els cossos i les forces de seguretat del Marroc quan es produeixin intents d'entrada irregular als perímetres fronterers de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, i va instar a desenvolupar la disposició desena de la Llei orgànica sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, de conformitat amb la interpretació del Tribunal Constitucional.

stats