Societat 04/08/2022

La baixada de la natalitat impacta a l'escola: Educació rep 600 sol·licituds menys de nins de tres anys

El 95% de les famílies han aconseguit l'escola que havien escollit com a primera opció

2 min
Infants al pati de l'escola CIDE.

PalmaL'escola nota cada vegada més la davallada de la taxa de natalitat que viuen les Balears (i tot Europa). Enguany, la Conselleria d'Educació ha rebut 8.400 sol·licituds per escolaritzar infants de tres anys, 574 menys que l'any passat. En global, per a tots els cursos han sol·licitat 15.291 admissions, 374 menys que el curs 2021-2022. En aquest cas, cal tenir en compte que la gran majoria de peticions que no són de tres anys corresponen a canvis de centre.

El director general d'Ordenació, Planificació i Centres, Antoni Morante, ha afirmat que les dades de naixements de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) coincideixen gairebé completament amb la davallada de sol·licituds dels nins i nines que entren a escola als tres anys, i ha matisat que "es compensarà amb l'alumnat nouvingut que arriba al llarg del curs i s'incorpora en període extraordinari".

De fet, això és el que passa cada curs i manté les Illes a la capçalera del creixement de l'alumnat a l'Estat. Així i tot, Morante no descarta que al setembre, quan hi hagi les llistes definitives, "hi pugui haver un petit descens d'alumnes, cosa que seria insòlit en aquesta comunitat autònoma", ja que el nombre d'estudiants sempre ha anat en augment. Per la seva banda, el conseller d'Educació, Martí March, ha remarcat que la baixada demogràfica ja es nota de manera considerable i que "a poc a poc afectarà tots els nivells educatius":

El 95% de les famílies tenen la plaça que volen

D'altra banda, el director general ha destacat que el 95% de les famílies illenques han pogut accedir al centre que havien triat en primera opció, un percentatge que arriba al 98% si es compten la primera i la segona opció conjuntament. Unes dades que evidencien que "aquí no s'ha restringit mai el dret als pares a escollir el tipus de centre per als seus fills", ha defensat March. Per acabar, el 85% de les famílies han triat fer el tràmit telemàticament.

stats