Polèmica

Ayuso i Vox surten en defensa de Nacho Cano i acusen el govern de Sánchez de "totalitarisme"

La presidenta de la Comunitat de Madrid assegura que l'executiu espanyol practica l'"estalinisme"

2 min
Nacho Cano presentant el seu musical  "Malinche" a Madrid

BarcelonaLa detenció de Nacho Cano aquest dimarts per haver contractat presumptament immigrants en situació irregular per al musical Malinche agafa una dimensió política. Si ahir l'exmembre de Mecano assegurava que era perseguit per haver donat suport a Isabel Díaz Ayuso, avui ha estat la presidenta de la Comunitat de Madrid qui ha sortit a defensar el productor musical i, de passada, atacar el govern de Pedro Sánchez. Segons la dirigent del Partit Popular, la Moncloa "busca la seva destrucció personal amb finalitats polítiques". "Això és simplement estalinisme. No podem callar i no callarem", ha afegit.

Cano també compta amb el suport de Vox, que s'ha apuntat a la teoria de la persecució política. En una publicació a X, Santiago Abascal ha responsabilitzat "la màfia socialista" de la detenció del músic i productor i ha assegurat que els fets li semblen propis d'"una pel·lícula sobre una dictadura comunista". Segons ell, aquesta "és la realitat que estan imposant" el president, Pedro Sánchez, i el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Precisament Marlaska ha estat un altre dels polítics que ha parlat avui de la detenció de Cano, però en el seu cas per defensar l'actuació policial. Durant una roda de premsa a Ceuta, el ministre de l'Interior ha respost a les acusacions de persecució del músic i ha assegurat que "la Policia Nacional no persegueix persones, investiga fets". A més, ha criticat durament les paraules de Cano perquè considera que "posen en dubte una institució de 74.000 dones i homes que l'única cosa que fa és treballar d'acord amb l'ordenament judicial i garantir la llibertat i la seguretat de tots nosaltres. I, evidentment, lluitar contra qualsevol fet o conducta que sigui il·legal".

Per la seva banda, la portaveu de Més Madrid, Manuela Bergerot, ha assegurat que entre Ayuso i Cano "hi ha una simbiosi perfecta". "Aquí el que sabem és que la senyora Ayuso ha promocionat activament un musical que té becaris en frau de llei. Això és tenir treballadors sense pagar-los el que se'ls deu", ha conclòs.

Segons una informació publicada per El País, els disset joves en situació irregular, que segons Cano eren "estudiants becats amb un contracte en pràctiques", van arribar a Espanya el mes de desembre passat procedents de Guadalajara (Mèxic) "amb instruccions precises del que havien de portar i dir a la frontera". La investigació policial apunta que els joves no eren conscients que estaven en situació irregular i treballaven deu hores diàries de dilluns a dissabte per 500 euros (inicialment n'eren 300). Compartien habitacions de quatre en quatre i només se'ls pagava un menú de 10 euros al dia sempre del mateix restaurant.

stats