Societat 31/05/2020

Creen una línia d'avarques menorquines amb botelles de plàstic

Els dissenyadors Nico Anglada i Clara Capó, en col·laboració amb l'ONG Per la Mar Viva, han creat aquesta línia de sabates ecosostenibles

Ara Balears
2 min
Imatge d'un dels models amb la sola feta amb plàstics del mar.

PalmaConscienciar, reutilitzar i donar una segona vida a les botelles de plàstic de la mar. Els dissenyadors Nico Anglada i Clara Capó, en col·laboració amb l'ONG Per la Mar Viva, han creat una línia d'avarques menorquines ecosostenibles que tenen la sola feta amb tres botelles de plàstic que han tret de la mar, segons ha informat l'agència Efe.

Amb el nom d'EcoPwani Menorca, les avarques estan confeccionades sobre una base de residus marins, amb la qual cosa pretenen conscienciar la societat de la problemàtica dels plàstics abocats a la mar. Anglada ha assegurat que aquesta nova línia "neix d'una necessitat", perquè "avui dia hi ha molts plàstics i hem de cuidar el planeta, i les marques hem de ser responsables i elaborar productes més sostenibles per al consumidor".

A més, ha destacat que tenen material suficient per continuar confeccionant sabates. "Tant de bo arribi el dia que no disposem de plàstics, seria un bon senyal perquè s'hauria solucionat la problemàtica dels residus abocats en el nostre medi natural", ha explicat.

El dissenyador ha dit que per ara només treballen sota comanda online, però que els agradaria sortir a les botigues per comercialitzar el producte. "És un mal moment a causa dels tancaments, falta de planificació i incertesa que ha provocat el covid-19 en tot el teixit econòmic", ha lamentat.

Aquest nou model ha superat les proves de resistència i durabilitat recomanades per l'Institut Tecnològic del Calçat, i el procés d'elaboració es du a terme a l'illa a través de tallers locals de calçat. La sola d'aquestes avarques no es cus només amb la plantilla, sinó que s'encola mitjançant una tècnica especial que en millora l'acabat.

stats