Societat 24/10/2019

L'Autoritat Portuària estableix per primera vegada una zona d'exclusió de fondeig per protegir la posidònia

La infracció d'aquesta nova ordenança pot arribar als 30.000 euros de multa

Ara Balears
1 min
ANCORATGE  Els fondejos són una de les principals amenaces per a la posidònia.

PalmaL'Autoritat Portuària de les Illes Balears ha aprovat la nova ordenança que regula el fondeig de grans embarcacions a les aigües del port de Palma, i per primera vegada hi inclou una zona d'exclusió per protegir la posidònia. La sanció, en cas d'infracció, pot arribar als 30.000 euros. La normativa estableix i delimita dues zones entre la platja de Can Pere Antoni i la desembocadura del torrent Gros, on sí que es permet el fondeig.

La normativa està enfocada als grans vaixells que arriben a la badia de Palma. Entre Illetes i el dic de l'Oest queden prohibits tant el fondeig com l'arrossegament. Els vaixells que tinguin unes dimensions adequades podran fondejar a la zona més propera a terra, mentre que els més grans ho hauran de fer més enfora. Si l'embarcació transporta mercaderies perilloses, s'aplicarà el criteri següent: com més risc potencial més allunyat de la costa.

Regulació del fondegi a la badia de Palma

També queda prohibit el fondeig i la permanència de vaixells, embarcacions i artefactes navals al canal d'accés al port que no sigui per entrar o sortir del port. L'ordenança recull excepcions a aquestes prohibicions puntuals per possibles casos d'emergència.

stats