Societat 08/05/2020

L'Autoritat Portuària de Balears reduirà les taxes de les terrasses al mínim legal

També estudiarà la possibilitat d'ampliar la zona d'ocupació de cadires i taules per tal d'adaptar-se a les mesures de seguretat sanitàries

Ara Balears
1 min
Un creuer a la Badia de Palma

PalmaL'Autoritat Portuària de les Illes Balears (APB) reduirà les taxes de les terrasses dels bars i restaurants de les superfícies que gestiona al mínim legal. A més, en els establiments en què les condicions de l'espai portuari ho permetin, també s'estudiarà la possibilitat d'ampliar la zona d'ocupació de cadires i taules per tal d'adaptar-la a les mesures de seguretat sanitàries, com ara el distanciament social, segons ha indicat l'entitat en una nota.

Per altra banda, l'APB ha suspès temporalment l'emissió de liquidacions per taxes d'ocupació i activitat de tots els seus concessionaris i autoritzats. Encara que aquestes taxes es bonifiquin per avançat a principi d'any, encara no s'ha liquidat cap quantitat o taxa corresponent a l'exercici del 2020 en concepte d'ocupació i d'activitats per part de cap concessionari.

Així mateix, l'APB està aprovant plans de pagament sense interessos i sense necessitat de consolidar per a aquells concessionaris que tinguin dificultats per afrontar fins i tot les liquidacions pendents i anteriors a l'estat d'alarma.

Ha recordat que aquestes mesures se sumen a la reducció de taxes aprovades per l'organisme públic Ports de l'Estat per donar suport a l'economia i el treball, que suposaran un estalvi superior de 100 milions d'euros per a les empreses del sistema portuari estatal.

stats