Societat 27/10/2022

L'Autoritat Portuària augmenta en 56.000 metres quadrats els molls comercials de Palma

L'ampliació es destinarà a l'area tècnica de reparació i manteniment d'embarcacions

1 min
El passeig Marítim de Palma. / ISAAC BUJ

PalmaAutoritat Portuària de Balears (APB) augmentarà en 56.000 metres quadrats l'àrea tècnica de reparació i manteniment d'embarcacions ubicada als molls comercials del port de Palma, gestionada per Serveis Tècnics Portuaris (STP). L'ampliació de l'espai s'ha aprovat aquest dimecres en una sessió ordinària del Consell d'Administració, a través d'una modificació de la concessió.

D'aquesta manera, "les empreses del sector que es dediquen a la reparació i el manteniment d'embarcacions disposin de més espai on puguin oferir els seus serveis". Així, s'hi incorpora una superfície de domini públic addicional de 56.626 metres quadrats: 31.993 de terra i 24.632 amb mirall d'aigua. En aquesta àrea tècnica, hi desenvolupen la seva activitat més de 400 empreses i 2.000 treballadors.

"Es durà a terme una important inversió amb l'objectiu de reduir l'impacte mediambiental i complir els criteris de sostenibilitat oportuns, per la qual cosa s'ha atorgat una pròrroga del termini concessional d'una mica més de dos anys al gestor del varador obert. D'aquesta manera, la nova data de finalització de la concessió serà el 31 de desembre del 2027", explica l'APB.

A més, també s'ha acordat tramitar la sol·licitud de competència per a una nova concessió a la superfície veïna situada a la zona sud-oest dels molls comercials, d'uns 120.000 metres quadrats totals de terra i aigua, instada per l'empresa Drassanes de Mallorca.

stats