Societat 29/12/2023

Augmenten els pacients que acudeixen a Urgències per virus respiratoris

Encara que s'han incrementat molt els diagnòstics de virus respiratoris, no s'està arribant a un escenari de saturació

ARA Balears
1 min
La porta d'urgències de l'hospital Son Espases

PalmaAugmenten els pacients que acudeixen a les Urgències dels hospitals Son Espases i Son Llàtzer. Aquesta situació és deguda a l'augment dels darrers dies de la incidència de virus respiratoris com la grip, el covid o el VRS, principalment per l'arribada del fred i l'augment dels contactes socials. Tant el sindicat mèdic com el d'infermeria han assenyalat que encara que s'han incrementat molt els diagnòstics de virus respiratoris, no s'està arribant a un escenari de saturació.

Per part seva, el president del Sindicat Mèdic de les Balears (Simebal), Miguel Lázaro, ha explicat a Europa Press que malgrat l'augment de pacients que acudeixen a les Urgències dels dos hospitals, "no hi ha saturació ni sobrecàrrega", i no hi ha pacients que estiguin esperant per ser ingressats. Segons ha explicat, han augmentat els pacients amb grip, grip A o covid, als quals es fan tests en arribar a Urgències. Lázaro ha indicat que no es practiquen tests a tots els pacients, però que sí que s'ha constatat un augment de positius de covid.

El Sindicat d'Infermeria Satse també ha assenyalat que actualment no hi ha sobrecàrrega a les Urgències de Son Espases i Son Llàtzer i que hi ha llits disponibles per als pacients que necessitin ingressar-hi. A més, han volgut subratllar que "no es preveu saturació" els pròxims dies o setmanes.

stats