Societat 24/04/2020

Augmenten les consultes sobre l'abús de videojocs durant el confinament

L'Observatori del Joc en Línia adverteix que els comportaments excessius podrien generar addiccions greus

Ara Balears
1 min
Alguns videojocs no inclouen missatges per advertir de continguts perillosos

PalmaLes consultes sobre l'abús de videojocs per part dels menors i joves han augmentat durant aquest confinament. Ho ha detectat l'Observatori del Joc en Línia, del Videojoc i d'Addiccions Derivades. Davant aquest increment, el Govern demana als pares que controlin els menors i joves per tal d'evitar perills d'addició, segons explica en una nota.

Tot i que encara no es tenen xifres exactes del nombre de consultes rebudes, sí que se n'ha detectat un increment d'ençà que es decretà l'estat d'alarma. Davant això, l'Observatori recorda que l'ús excessiu d'aquests jocs no només pot generar addiccions greus, sinó que també pot afectar greument l'entorn familiar del menor.

Destaca que alguns d'ells no inclouen missatges per advertir de continguts perillosos, com ara els no permesos per a certes edats, opcions de pagament amagades dins els jocs gratuïts o interaccions socials amb menors d'edat i adults anònims. Per això, durant les pròximes setmanes, l'Observatori identificarà aquells jocs que no disposin de descripcions suficients per a un control parental efectiu, i treballarà per conèixer els continguts que es posen a disposició de l'usuari.

stats