Accidents
Societat 26/11/2023

Augmenta un 74% el nombre d'accidents amb patinet elèctric a les Balears

Un terç dels accidents amb patinet elèctric provoquen traumatismes cranioencefàlics als conductors

ARA Balears
1 min
Patinet elèctric

PalmaEl nombre d'accidents en patinet elèctric a les Illes Balears continua augmentant. Des que aquest vehicle va arribar a la mobilitat illenca, se n'ha viscut un increment continu i enguany s'han registrat 696 accidents, xifra que suposa un augment del 74% si la comparam amb les dades recollides l'any passat.

Una altra de les dades sorprenents, segons l'estudi publicat pel SAMU 061, és que actualment un terç dels accidents amb patinet elèctric provoquen traumatismes cranioencefàlics als conductors. El Servei d'Emergències ha explicat que el perfil d'illencs que pateix més sinistres són persones d'entre 40 i 60 anys i que el 60% dels accidentats són homes, mentre que el 40% són dones.

A més, han detallat que els moments del dia amb més sinistralitat són les primeres hores del matí i les darreres hores del dia. D'altra banda, també han assenyalat que una quarta part dels illencs que tenen accidents amb el patinet elèctric dona positiu en substàncies estupefaents o alcohol.

Del total d'accidents registrats enguany a les Illes Balears (696), el 67% són per caigudes, mentre que el 33% restant és per atropellaments.

stats