Transport públic
Societat 01/07/2022

Augmenta un 50% el nombre de passatgers de l'EMT

El servei municipal recupera xifres similars a les d'abans de l'inici de la pandèmia

ARA Balears
2 min
Un bus de l'EMT a Palma

PalmaL'EMT continua recuperant passatgers després de la forta caiguda d'usuaris que va provocar la pandèmia. Aquest divendres l'Ajuntament de Palma ha informat que durant els cinc primers mesos de l'any els autobusos municipals han transportat un total de 13,5 milions de persones, quasi 4,5 milions més que en el mateix període de l'any anterior (un 50% més).

El Consistori municipal ha defensat que aquestes dades "consoliden la tendència a transportar el mateix volum d'usuaris que abans de la pandèmia". A més, han assegurat que, segons l'informe anual de l’Institut Nacional d’Estadística, Palma és la ciutat de tot l'Estat on el volum d'usuaris del transport públic en autobús s'incrementa més (amb un 60,1% de creixement), seguida de Sevilla (46%), Màlaga (44,2%) i València (40,7%). 

El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha destacat que les xifres de l'EMT Palma "van lligades a la reactivació econòmica, l'increment dels preus del combustible i la temporada turística". Així, al mes de maig viatjaren amb l'EMT Palma un total de 3.448.154 usuaris enfront dels 2.261.738 usuaris que ho feren durant el mes de maig de 2021, la qual cosa representa un increment de més d'un 50%. 

Per Dalmau, aquestes xifres reafirmen la tendència a l'alça, que ja es consolidà el mes d'abril, quan l'EMT guanyà més d'1,1 milions d'usuaris en comparació amb el mateix període de l'any anterior. El tinent de batle de Mobilitat Sostenible ha explicat que, entre els mesos d'abril i maig, l'empresa pública de transports ha recuperat gairebé el 85% de passatgers que tenia abans de la pandèmia.

En aquest sentit, el Consistori ha detallat, a través d'una nota de premsa, que si les xifres de viatgers es comparen amb les de l'any 2019, s'assoleixen volums de passatge cada vegada més similars a dades prepandèmiques. En concret, el maig es varen recuperar un 85,6% dels viatgers respecte de l'any 2019, una tendència amb percentatges similars que és continuada des del passat mes de març.

stats