Societat 12/05/2022

Augmenta un 40% el nombre de passatgers que viatgen amb els autobusos del TIB

El Govern celebra l'aposta dels illencs pel transport públic

ARA Balears
2 min
Autobusos del TIB.

PalmaEl transport públic de les Illes Balears continua recuperant passatgers i es converteix cada cop més en una alternativa sostenible a la mobilitat a l'Arxipèlag. Segons ha detallat el Govern balear a través d'un comunicat, durant el mes d'abril han viatjat amb els autobusos del TIB 1.114.999 passatgers, xifra que suposa un increment del 40% de les dades recollides el 2019, durant l'inici de la pandèmia i quan encara no hi havia gaires restriccions sanitàries.

En aquest sentit, el Govern ha explicat que durant els primers quatre mesos del 2019 varen utilitzar el bus públic 2.078.335 usuaris, mentre que en les mateixes dates del 2022 les xifres arriben a 2.682.861 usuaris, que representen un increment d'un 29%.

Un altre dels factors clau per a aquest creixement és el canvi que s'ha fet amb les tarifes i el mètode de pagament. L'Executiu ha detallat que, en aquest sentit, la primera emissió de targetes intermodals augmenta fins a un 60% i se n'han emès 703 de gratuïtes per a persones refugiades. Un altre dels factors clau per al Govern és l'augment de freqüències que s'ha fet progressivament durant les darreres setmanes.

A més, des del passat 8 d'abril, en el servei de bus s'han reforçat les línies troncals entre les zones amb més demanda i Palma amb freqüències de pas altes a les hores centrals del dia. També s'ha reforçat l'oferta per als treballadors a les zones turístiques i les zones costaneres de Calvià, la badia d'Alcúdia, la costa de Llevant, Cala Rajada i la vall de Sóller, amb un servei urbà amb altes freqüències per als viatges locals de treballadors i visitants. A més, s'han posat en marxa tres de les quatre línies de l'Aerotib amb incorporació de parades a la demanda al Pont d'Inca Nou i sa Pobla.

En el comunicat han explicat també que des de fa quinze dies els nuclis de sa Ràpita i s'Estanyol tornen a tenir una connexió directa amb Llucmajor i Palma amb la conversió de l'actual línia 518 sa Ràpita - Campos a la 508 Campos - sa Ràpita - Palma. A més, a final d'abril també va començar a funcionar de nou la línia de l'Aerotib A51, que uneix l'aeroport amb s'Arenal, el polígon de Son Noguera, Llucmajor i Campos, i s'activen altres línies d'estiu com la 334 Alcúdia - Formentor i la 521 Cala d'Or - Cala Mondragó.

stats