Societat 15/06/2020

L'Audiència Provincial anul·la el tancament d'una associació cannàbica d'Eivissa

La clausura del lloc la va sol·licitar la Policia Nacional i no la Fiscalia, que és la competent per poder fer-ho

Ara Balears
1 min
L'Audiencia Provincial de Palma.

PalmaLa secció segona de l'Audiència Provincial de Palma ha anul·lat l'acta del jutjat d'Instrucció número 3 d'Eivissa que el passat 19 desembre va ordenar el tancament temporal del local d'una associació cannàbica, situada al carrer de Mallorca de la ciutat de Vila, a Eivissa, segons ha informat l'agència Efe.

Aquesta sentència accepta el recurs de la defensa, que entén que la clausura de l'establiment és "nul·la de ple dret" perquè es va adoptar en contra dels investigats i de l'associació, quan aquesta té personalitat jurídica "pròpia i independent" dels socis que la conformen. D'aquesta manera, s'ha vulnerat el dret a la defensa i la tutela judicial efectiva de l'associació, segons adverteix la representació legal de l'agrupació cannàbica.

L'altre argument apunta que el tancament el va sol·licitar la Policia Nacional i no la Fiscalia, que és la competent per poder fer-ho. "S'ha vulnerat el dret a un procés amb garanties i el dret a la defensa", ha assegurat a Efe aquest dilluns el representant legal de l'associació, Martí Cànaves.

Respecte d'aquest punt, el jutge ha assegurat que no consta que el Ministeri Públic instàs a l'adopció de mesures cautelars, sinó que va ser el Grup UDYCO de la Brigada Local de la Policia Judicial el que va sol·licitar el tancament del local en constatar que l'associació continuaria amb la "il·lícita activitat de tràfic de substàncies estupefaents".

Davant això, l'Audiència considera que la mesura cautelar s'ha adoptat prescindint de les normes essencials del procediment, "i sense entrar al fons de l'assumpte".

stats