Societat 31/03/2022

Aturen el desnonament d'una parella amb un bebè a Son Gotleu

Stop Desnonaments ha mobilitzat els veïns per evitar l'execució, però el jutge prendrà una decisió definitiva d'aquí a uns dies

1 min
Imatge dels veïns de Son Gotleu, després de suspendre el desnonament aquest dijous.

PalmaLa plataforma Stop Desnonaments ha mobilitzat aquest dijous matí els veïns de Son Gotleu per evitar el desnonament d'una parella jove amb un bebè de dos anys al carrer de Santa Florentina. L'execució del llançament estava prevista per a les 8 del matí, però finalment cap a les 11 h la comitiva judicial ha informat els afectats que el jutge analitzarà el darrer document entregat per la seva advocada ahir dimecres.

Així, s'ha evitat l'execució, però el jutge prendrà una decisió definitiva d'aquí a uns dies, de manera que no es descarta que s'acabi fent. Segons ha informat Stop Desnonaments, el jutjat d'Instrucció número 7 de Palma va decretar mesures cautelars abans del judici per desnonar aquesta parella, tenint en compte "un informe presumptament fals de dos policies".

Ha estat gràcies a aquestes mesures cautelars que des de primera hora del matí ja hi havia agents de la Policia Nacional que controlaven la porta del domicili. Ara bé, la plataforma ja ha advertit aleshores que "el jutjat ha de respondre a dos escrits abans que la policia tingui dret a entrar", i així ha estat. A més, també d'acord amb la plataforma, "la família tenia una denúncia per violació de domicili, l'informe fals i la denúncia posterior".

D'aquesta manera, no ha calgut la pressió veïnal per evitar el desnonament, tot i que en un primer moment els activistes pensaven que l'execució es faria igualment i que "només la resistència" podria aturar-lo. Fins al domicili s'hi han desplaçat quatre furgons de la Policia Nacional i diversos efectius.

stats