Societat 14/05/2021

Associacions agroalimentàries de les Balears demanen diàleg al Govern per establir una estratègia sobre el producte local

Afirmen que "promocionar una cosa que no tenim identificada i que el consumidor no té clar què és serveix de molt poc"

ARA Balears
1 min
Les associacions agroalimentàries reclamen una aposta ferma pel consum del producte local.

PalmaLes associacions Asaja Balears, Unió de Pagesos, UPA-AIA i Cooperatives Agroalimentàries han demanat diàleg a la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació per establir una estratègia comuna sobre el producte local, segons ha informat Europa Press. En un comunicat conjunt, han remarcat que només volen "dignificar i diferenciar" el producte local identificant-lo. "Promocionar una cosa que no tenim identificada i que el consumidor no té clar què és serveix de molt poc".

Des de les associacions han recalcat que la Conselleria es caracteritza pel diàleg i la transparència, "excepte el departament de Sobirania Alimentària". Així, han subratllat que "la comunicació amb el sector és clau per fer polítiques encertades, d'acord amb les entitats que són el pont entre l'agricultor i l'administració".

Davant això, han exigit al Govern decisions "valentes" preses en conjunt amb el sector i que identifiquin el producte local. "Mantenim la disposició de treballar amb la Direcció General en un marc de col·laboració real i conjunta, no acceptant posicions unilaterals i de polítiques de fets consumats", han conclòs.

stats