Societat 30/07/2020

Creen l'associació Recuperem Marivent per retornar el palau "als seus propietaris legítims, els ciutadans de les Illes"

Un dels objectius de l'entitat és posar en valor la figura de Joan de Saridakis com a mecenes que va donar casa seva i les seves col·leccions al poble de les Balears

A. T.
2 min
Membres de Rem davant Marivent

PalmaMembres del col·lectiu Arruix Borbons han creat l'associació Recuperem Marivent (Rem), segons ha informat aquest dijous el seu president, Manel Domènech. El febrer es varen presentar els estatuts i ara, fa uns dies, "han estat aprovats per la Conselleria de Presidència", ha informat Domènec. Sota aquesta entitat, pretenen "posar en valor la figura de Joan de Saridakis com a mecenes que va donar casa seva i les seves col·leccions al poble de les Illes i recuperar Marivent com el museu que va ser en el seu moment", ha explicat el seu president.

D'aquesta manera, volen aconseguir retornar el palau "als ciutadans de les Illes, els seus propietaris legítims", ha dit Domènech. Pel que fa a la resposta que han rebut per part de les administracions, l'activista ha reconegut que, "teòricament, hi ha una sensibilitat, en contraposició dels que volen continuar sent reals súbdits de la Corona".

Fins ara, només s'havien obert part dels jardins de Marivent –"només 9.000 metres dels 33.000 que en té", ha puntualitzat l'activista–, fet que no troben suficient. "L'obertura de part dels jardins part de l'any no és més que una rentada de cara", ha criticat.

Per això, no només volen recuperar "l'estricte palau de Marivent, sinó que també cal parlar de Son Vent, la resta del complex on hi ha una residència per a cadascun dels fills del rei emèrit, una residència de convidats, instal·lacions per al servei de seguretat...", ha indicat el president de Rem. Segons ha informat, actualment està "gaudint del palau la reina Sofia, amb la seva germana –exreina de Grècia".

Mentrestant, l'arribada de la resta de la família reial és imminent. "Tindran una digna resposta com han tingut aquests darrers anys", ha assegurat Domènech, en nom del col·lectiu Arruix Borbons, el qual s'encarrega habitualment de fer actes de protesta.

stats