Societat 17/10/2020

El PSIB reclama mesures contra l'assetjament que pateixen els qui tenen dificultats per pagar el lloguer

Demanen actuar contra les persones que exerceixen aquesta pressió i que s'implantin mesures per assessorar els perjudicats

Ara Balears
1 min
Els diners provenen de romanents de diverses conselleries.

PalmaEl PSIB ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) al Parlament que demana aplicar la Llei d'habitatge autonòmica per detectar casos d'assetjament immobiliari, que consisteix en accions de pressió psicològica, com talls de llum, no arreglar avaries, no voler cobrar la renda del pis i abandonar el manteniment i la higiene de l'edifici per fer-ne fora els inquilins, segons ha explicat el diputat socialista Joan Ferrer.

La PNL exigeix actuar contra les persones que exerceixen aquesta pràctica i que s'implantin mesures per assessorar i ajudar els qui ho pateixen, segons ha anunciat el partit en un comunicat. L'assetjament immobiliari és una pràctica que sofreixen "especialment" persones grans o amb dificultats que viuen en pisos que són de renda antiga o els propietaris dels quals intenten que aquestes persones deixin l'habitatge per poder especular-hi", d'acord amb Ferrer.

La iniciativa parlamentària també insta el govern espanyol perquè els cossos policials i el poder judicial intensifiquin i millorin les mesures de detecció, persecució i sanció d'aquest delicte. Així mateix, la PNL demana reforçar l'assistència social entre les persones que tenen problemes per pagar el lloguer o la hipoteca a través d'un Servei d'Acompanyament a l'Habitatge.

stats