Abusos sexuals
Societat 27/10/2023

El Defensor del Poble assenyala 18 punts on es comunicaren abusos sexuals per part de l'Església a les Balears

Així es desprèn de l''Informe sobre els abusos sexuals en l'àmbit de l'Església Catòlica'

ARA Balears
2 min
Monestir de la Real

PalmaEl Defensor del Poble ha assenyalat 18 localitzacions de les Balears on es varen comunicar abusos sexuals en l'àmbit de l'Església, entre cases d'acolliment, parròquies, col·legis, residències i domicilis particulars. Així es desprèn de l'Informe sobre els abusos sexuals en l'àmbit de l'Església Catòlica que fa un any i mig va encarregar el Congrés dels Diputats, i que aquest divendres el Defensor, Ángel Gabilondo, ha lliurat a la presidenta de la Cambra Baixa, Francina Armengol.

En concret, el document esmenta la casa d'acollida de Betlem, el col·legi Can Bonet (Sant Antoni Abad), La Salle, La nostra Senyora de Montisión, el monestir de la Real, Sant Bernat de la Real, la parròquia de Cala Rajada, la parròquia Asunción de María (Can Picafort), la parròquia de Crist Rei (Palma), la parròquia del Rosari (Eivissa), la parròquia de Sant Llorenç (Selva), la parròquia de Sant Miquel (Campanet), la parròquia de Sant Pau (Eivissa), la parròquia de Sant Sebastià (Palma), la parròquia de Santa María de Portals (Calvià), la residència sacerdotal Sant Pere i Sant Bernat, el santuari de Lluc (Escorca) i un domicili particular d'Eivissa.

El llistat inclou tots els casos reportats, sense descartar cap al·legació, independentment que estiguessin comunicats o no a la justícia civil o canònica, o si estaven prescrits, arxivats i resolts. Igualment, l'informe ressalta que cada localització no implica necessàriament un sol agressor i una sola víctima. "De fet, hi ha centres educatius que inclouen casos de diverses agressions i amb diverses víctimes en el mateix o diferent període de temps, o parròquies amb un agressor i nombroses víctimes", cita l'informe.

Dades estatals

A escala estatal, el document desprèn que un 0,6 per cent de la població espanyola major de 18 anys, és a dir, unes 236.000 persones, ha sofert abusos sexuals a l'Església per part d'algun sacerdot o religiós. A més, revela que un total de 487 víctimes, un 87 per cent homes, han denunciat abusos sexuals en el si de l'Església davant la unitat d'atenció a víctimes de la comissió creada pel Defensor del Poble.

stats