Societat 23/02/2021

Asfalt, llums, voreres i arbres nous: Cort renta la cara a Pere Garau

Les obres al barri de Palma, que duraran entre quatre i cinc mesos, afectaran una vintena de places i carrers, però especialment el de l'Arquebisbe Aspàreg

3 min
Carrer Arquebisbe Aspàreg, al barri de Pere Garau

El carrer de l'Arquebisbe Aspàreg serà una de les vies del barri de Pere Garau de Palma que estaran en obres a partir de dia 2 de març, dimarts que ve. És el dia que arrancarà el Pla Renove de l'Ajuntament, dissenyat per rentar la cara a aquesta zona de Ciutat. El pla de renovació afectarà una vintena de carrers i places, i s'allargarà entre quatre i cinc mesos. Les actuacions principals d'aquestes execucions són l'ampliació de voreres, la millora de l'enllumenat, la renovació de l'asfalt i la replantació d'arbres. Aquesta inversió ronda els 700.000 euros.

Així ho han presentat aquest dimarts la regidora de Cort d’Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, i el regidor de Districte Llevant, Daniel Oliveira, que coincideixen a dir que aquest pla respon a demandes històriques de veïns del barri. Aquestes obres suposaran, especialment, una gran remodelació del carrer de l'Arquebisbe Apàreg.

Es renovaran 7.735 metres quadrats d’asfalt; 4.200 d'aquests són del carrer de l'Arquebisbe Aspàreg i 3.535 metres quadrats del perímetre de la plaça del mercat de Pere Garau. Per això, es fa una inversió de 77.350 euros. El servei d’enllumenat instal·larà nous punts de llum i millorarà la situació dels que ja hi són als carrers de l'Arquebisbe Aspàreg, de Gabriel Llabrés i d'Adrià Ferran. El pressupost és de 146.219 euros. S’actuarà als carrers de Uetam, Capità Vila, Gabriel Llabrés, Guillem Moragues, Francesc Pi i Margall, Benet Pons i Fàbregues i Bartomeu Torres, i també a la plaça de Francesc Garcia i Orell i a la del mercat de Pere Garau.

Pere Garau
Plaça del mercat de Pere Garau

El servei de Parcs i Jardins sembrarà fins a 40 arbres en diferents intervencions. Serà imminent la sembra de vuit arbres als carrers de l'Arquebisbe Aspàreg, de Francesc Manuel de los Herreros, dels Reis Catòlics, de Francesc Barceló i Combis i del Capità Vila. Encara s'està estudiant si sembrar vuit arbres al carrer d'Adrià Ferrà i reposar l'arbrat de la plaça de Pere Garau.

Es canviaran de lloc fins a 20 escocells situats als carrers de Uetam, Torcuato Luca de Tena, Pere Garau, Nuredduna, Manacor, Francesc Pi i Margall, Benet Pons i Fàbregues, Bartomeu Torres i Adrià Ferrà, ja que l’arbrat no hi cap. Una de les propostes és reubicar-los en un altre espai al mateix carrer o bé dins la mateixa barriada; l'objectiu és garantir que les plantes creixin sense fer-se malbé. Pel que fa a les voreres, Pastor ha comunicat que s'intervindran fins a 10.000 metres quadrats; en alguns casos, com el del carrer de l'Arquesbisbe Aspàreg, aquestes obres permetran també millorar l'accessibilitat a les voreres i a les aturades de bus. En aquest carrer s’unificaran les vorades, i seran íntegrament de pedra; es llevaran les que són de formigó, que només es mantindrà als cantons “per motius d’accessibilitat”. També es faran millores en aquest sentit al carrer de Joan Bauzà. La millora de les voreres té adjudicada una partida de 456.000 euros.

Cort ha conversats durant tot aquest mes de febrer amb l'Associació de Veïns de Pere Garau, l'Associació de Veïns i Gent Gran Sant Josep Obrer-Son Coc, l'Associació de Veïns Garau-Columnes, l'entitat Temps d’Oci, la Federació d’Associacions de Veïns de Palma, Palma Segle XXI i l'Achinib (Asociación China en Baleares).

stats